понеділок, 26 березня 2012 08:50

Росіяни запідозрили Іванющенка у незаконному продажу деталей для вагонів

Росіяни запідозрили Іванющенка у незаконному продажу деталей для вагонів
У Росії вважають, що АЗТМ може бути підконтрольний "Азовмашу" Юрія Іванющенка. Фото: obozrevatel.com

"Об'єднання вагонобудівників", до якого входять майже всі великі виробники вагонів в Росії, поскаржилося комітету з промисловості держдуми РФ на Армавірський завод транспортного машинобудування (АЗТМ).

Організація попросила ініціювати "запит до правоохоронних і регулюючих органів для отримання інформації про заходи, вжиті для виключення поставок в РФ неякісних вагонів" з України, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Вагони пішли в обхід".

Після аварії на Далекому Сході на початку лютого РФ заборонила постачання вагонів з українського лиття. Основні претензії були пред'явлені до лиття компанії "Азовелектросталь", що входить в "Азовмаш".

В об'єднанні вважають, що "холдинг" Азовмаш "з метою відходу від накладених обмежень просто перемістив основний обсяг випуску на російський складальний майданчик" - АЗТМ. В організації підкреслили, що продукція заводу ідентична українським вагонам і "проводиться за тими ж кресленнями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медвєдєв застеріг: у того, хто не ввійде до Митного союзу, виникнуть складнощі

Більш того, в "Об'єднанні вагонобудівників" припустили, що АЗТМ підконтрольний "Азовмашу". За заявою президента компанії Олександра Савчука, по 25% підприємства належить йому і народному депутату від Партії регіонів Юрію Іванющенку, 50% +1 акція перебувають у держвласності. Віце-президент "Об'єднання вагонобудівників" Василь Варенов уточнив виданню, що лист "не стверджує ці факти", але "вимагає провести перевірку".

"Якщо схема існує, то заборони на неякісні вагони виявляються марними, оскільки їх можна збирати в Росії та продавати як російську продукцію", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров все ще хоче дружити з Митним союзом у форматі "3 +1"

У РЗД уточнили, що дію сертифіката відповідності вагонів "Азовелектросталі" як і раніше призупинено і якщо на АЗТМ дійсно поставляється лиття з "Азовелектросталі", випущені заводом вагони не можна використовувати.

Перший заступник голови комітету російської Держдуми Володимир Гутен підтвердив отримання листа, додавши, що комітет повинен "перевірити всі факти" і направить запити на адресу АЗТМ і РЖД.

Глава АЗТМ Олег Лучков назвав заяви організації неправдивими.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни запідозрили Іванющенка у незаконному продажу деталей для вагонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути