понеділок, 26 січня 2015 12:36

Росія вперше відмовилась фінансувати Придністров'я - ЗМІ

Росія вперше відмовилась фінансувати Придністров'я - ЗМІ
Фото: dt.ua

Російська Федерація вперше відмовилася фінансувати самопроголошену Придністровську республіку. Про це повідомляє "Независимая газета", посилаючись на джерело у Верховній Раді "республіки".

Зокрема, як повідомляється, Тирасполь розраховував отримати 100 млн дол. на виплату пенсій та інших соціальних зобов'язань.

За словами джерела, в Москві висловили невдоволення з приводу чартерних рейсів, якими літає так званий лідер Придністров'я Євген Шевчук, і послалися на економічні труднощі в самій Росії.

На думку директора молдавського Центру стратегічних досліджень і політичного консалтингу Анатола Царану, "Москва, по всьому, змінює погляди на Придністров'я, яке раніше називалося форпостом на шляху на Балкани, а тепер став таким Крим".

"Росія сьогодні в складному становищі у зв'язку з Кримом, ситуацією на сході України, а також економічною кризою в самій РФ. Невизнане Придністров'я стає для Москви непосильною ношею", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Росія вперше відмовилась фінансувати Придністров'я - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути