пʼятниця, 30 березня 2012 08:48

Російський газ для України подорожчає ще на $14 - джерело

Російський газ для України подорожчає ще на $14 - джерело

Ціна російського газу для України у ІІ кварталі 2012 року може зрости з $416 до $430 за тис. куб. м.

Про це з посиланням на джерела в НАК "Нафтогаз України" пише "Комерсант-Україна" у публікації "Гроші під запас".

"Ціна газу надалі лише зростатиме. Ми очікуємо, що в другому кварталі вона збільшиться з нинішніх 416 доларів до 430 доларів за тисячу кубометрів. Тому має сенс заздалегідь купити до 1 мільярда кубометрів газу за нинішньою ціною і закачати його в ПСГ", - розповів співрозмовник видання.

Нагадаємо, вчора "Нафтогаз" вибрала російське ВАТ "Газпромбанк", (41,7% якого належить "Газпрому", для відкриття кредитної лінії на $ 2 млрд. Кредит залучається строком на 7 років.

Високопоставлене джерело видання в українській компанії розповіло, що кошти необхідні для накопичення в ПСГ російського газу.

"Ми плануємо закупити газ, який може бути використаний для його стабільного транспортування до європейських країн", - зазначив співрозмовник видання в "Нафтогазі".

Цю інформацію підтвердив і джерело видання в департаменті нафтової, газової та нафтопереробної промисловості Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

"Тепер ми взяли на себе функцію закупівлі резервного газу, але ми ж і будемо його продавати європейським споживачам і зможемо заробити на цій операції", - пояснило джерело видання у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арбузов розповів про мільйони гривень, які виграє "Нафтогаз" від розрахунку в рублях

"Газпромбанк", за його словами, пішов на кредитування цієї операції, виходячи з необхідності забезпечити збут газу, з чим зараз російська монополія зазнає труднощів.

У держбюджеті на цей рік закладена ціна російського газу в розмірі 416 дол. / Тис. куб. м. У той же час, заступник глави правління "Нафтогазу" Вадим Чупрун 26 березня заявив, що не виключає незначного зниження ціни на російський газ для України у ІІ кварталі 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Російський газ для України подорожчає ще на $14 - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути