неділя, 08 січня 2017 21:46

Різко збільшилась кількість розрахунків картками

Кількість українців, які користуються банківськими картками для оплати товарів і послуг за останні 10 років зросла у 9 разів. У 2007 році відсоток безготівкових платежів становив 4%, на кінець 2016 року - 35%.

"Попри всі катаклізми, населення дійсно частіше використовує платіжні картки для розрахунків у торговельних мережах. Після обмеження готівкових розрахунків у 50 тис. грн, ця часка буде тільки рости", - повідомляють в Українському аналітичному центрі.

Експерти нагадують, що у Швеції та Норвегії 100% розрахунків здійснюють платіжними картками. Готівку скасували через непотрібність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар різко здорожчав під час свят

З 4 січня українці зможуть розраховуватися готівкою щонайбільше на 50 тис. грн на день.

"Фізичні особи матимуть право здійснювати розрахунки на суму, яка перевищує 50 тисяч гривень, шляхом перерахування коштів з поточного рахунку на поточний рахунок, внесення або перерахування коштів на поточні рахунки. Зокрема - у депозит нотаріуса на окремий поточний рахунок у національній валюті", - йдеться у повідомленні регулятора.

Зараз ви читаєте новину «Різко збільшилась кількість розрахунків картками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути