понеділок, 20 квітня 2015 20:58

Рейтингове агентство S&P підтвердило стійкість "ПриватБанку" незважаючи на девальвацію гривні

Рейтингове агентство S&P підтвердило стійкість "ПриватБанку" незважаючи на девальвацію гривні
Фото: www.business.ua

Міжнародне рейтингове агентство S & P підтвердило короткостроковий рейтинг "ПриватБанку" на рівні "С". Індивідуальна оцінка характеристик кредитоспроможності банку (SACP) встановлена ​​на рівні "ССС +", що на одне значення вище рейтингу України.

"Незважаючи на девальвацію гривні, достатність капіталу "ПриватБанку", згідно з національними стандартами бухгалтерського обліку, відповідає мінімальним вимогам в 10%. Також стійка позиція "ПриватБанку" забезпечена більш високою якістю активів, достатніми резервами і активною підтримкою акціонерів, зокрема за рахунок найближчого збільшення капіталу банку на 5 млрд грн. Також "ПриватБанк" найменше схильний до впливу ситуації з державним боргом через невеликої частки в його портфелі державних облігацій і цінних паперів держпідприємств ", - йдеться в офіційному повідомленні S & P.

Стрес-тести агентства показали, що "ПриватБанк" зможе подолати наслідки економічного спаду завдяки високій якості кредитного портфеля та підтримці акціонерів.

"Виходячи з результатів нашого стрес-тесту ліквідності і капіталу банку, "ПриватБанк" зможе підтримувати свою платоспроможність, незважаючи на економічний спад і можливий суверенний дефолт в іноземній валюті, - наголошується в повідомленні S & P. - Ми вважаємо, що банк збереже позитивний баланс в такій ситуації і його ліквідності буде достатньо, щоб виконувати свої зобов'язання перед вкладниками і клієнтами ".

Разом з тим, як наголошується в повідомленні S&P, довгостроковий рейтинг банку був приведений у відповідність з суверенним рейтингом України до рівня "ССС-" з негативним прогнозом. Згідно з методологією агентства, слідом за зниженням 10 квітня рейтингу України, рейтинги українських банків знижені до відповідного рівня.

Зараз ви читаєте новину «Рейтингове агентство S&P підтвердило стійкість "ПриватБанку" незважаючи на девальвацію гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути