вівторок, 13 січня 2015 13:03

Рада наказала Кабміну повернути борги з зарплати і пенсії в зоні АТО

Рада наказала Кабміну повернути борги з зарплати і пенсії в зоні АТО
Фото: kp.ua

Верховна Рада України наказала Кабінету міністрів погасити борги із зарплат, пенсій та інших соціальних виплат жителям зони проведення АТО і біженцям.

За відповідний законопроект №0962 проголосували 267 депутатів парламенту, повідомляє LB.ua.

"До 31 грудня 2015 року цим громадянам повинна бути погашена заборгованість по виплаті заробітної плати, стипендій, пенсій, котра утворилася в результаті проведення антитерористичної операції", - сказано в законопроекті.

Цей закон також встановлює мораторій на нарахування і стягнення пені і штрафів за несплату послуг ЖКГ і на примусову реалізацію житла мешканців зони АТО і біженців з Донбасу.

Нагадаємо, що заборгованість по зарплаті в Україні на 1 грудня досягла 2,367 млрд гривень. Це найвищий показник з квітня 2003 року, коли вони перевищували 2,4 млрд.

Більше половини всієї суми припадає на Донбас. У зв'язку з цим рішенням заборгованість з виплати заробітної плати за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів збільшилася на 12,1% в порівнянні з жовтнем, склавши на 1 грудня 433 млн гривень.

Зараз ви читаєте новину «Рада наказала Кабміну повернути борги з зарплати і пенсії в зоні АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути