понеділок, 20 липня 2015 13:29

Путін загнав себе у пастку на $42 млрд - Bloomberg

Путін загнав себе у пастку на $42 млрд -  Bloomberg
Фото: kasparov.ru

Низка російських регіонів "загрузли в боргах" через зростання соціальних витрат.

З січня 2012 року по січень 2015 року обсяг регіонального боргу зріс на 78%, повідомляє Bloomberg з посиланням на аналітиків міжнародного рейтингового агентства Standard&poor's.

Агентство зазначає, що колосальний обсяг регіональних боргів може привести регіональних дефолтів за зобов'язаннями та, зрештою, до дефолту федерального уряду.

Основною причиною важкої економічної ситуації регіонів агентство називає травневі укази Володимира Путіна, в яких він пообіцяв наростити обсяг соцвитрат вдвічі.

Загальний обсяг витрат на виконання цієї задачі агентство оцінює в 42 млрд дол.

Реалізація цих указів регіонами підвищує ризики дефолту федерального бюджету, який вперше з 2010 року зверстаний з дефіцитом.

Агентство зазначає, що пік ситуації настане в найближчі 2-3 роки. Саме стільки часу агентство відводить російському президенту на вирішення цієї проблеми. При цьому S&P зазначає, що вирішувати її слід зараз, поки в казні є гроші.

Зростання регіональних боргів, на думку агентства, продовжиться, оскільки регіональна влада продовжує брати комерційні кредити в банках під високі відсотки.

Найпроблемнішими регіонами РФ називають Чукотський автономний округ, борг якого дорівнює 144% доходів регіону, а також Бєлгородську область і республіки Північного Кавказу, де борг перевищує 100% доходів.

Більше того, аналітики вважають, що скоро регіони не зможуть взяти нові кредити, оскільки банки стають усе перебірливішими при видачі позик. При цьому негативними факторами продовжують виступати санкції Заходу, які обмежують доступ на іноземні ринки капіталу, і падіння цін на нафту.

Нагадаємо також, що за інформацією The Times, США планують зробити ще жорсткішими умови кредитування для російських компаній.

Зараз ви читаєте новину «Путін загнав себе у пастку на $42 млрд - Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути