понеділок, 20 липня 2015 12:21

The Times: США готують Путіну і його друзям фінансові неприємності

The Times: США готують Путіну і його друзям фінансові неприємності
Фото: 112.ua

Америка "готова позбавити Росію доступу до західних кредитів, якщо президент Путін не виконає вимоги щодо миру в Україні" згідно з мінською угодою.

Про це пишуть кореспонденти The Times Роджер Бойз і Девід Тейлор.

За їх даними, умови кредитування для російських компаній можуть зробити ще жорсткішими.

Крім того, США вирішили з'ясувати, як президент Путін і його наближені, які за час його президентства стали мільярдерами, заробляли гроші в Санкт-Петербурзі на початку 1990-х.

Як розповіли виданню високопоставлені американські чиновники, у Вашингтоні обговорюється низка "штрафних заходів проти олігархів з оточення Путіна з їх великими комерційними інтересами".

Серед іншого пропонується "відрізати Росію від західних ринків позикового капіталу". За нинішніми санкціями, деякі російські компанії можуть брати кредити на термін не більше 30 днів, але він може бути скорочений до 7 днів, за словами джерела.

Якщо таке рішення приймуть, це означатиме "різку ескалацію фінансових санкцій проти Москви", зазначають кореспонденти.

Також повідомляється, що "у відповідь на російську агресію в Україні США працюють над створенням найповнішої з будь-коли існуючих доказових баз, присвячених тому, як Путін і його наближені робили гроші на контрактах і угодах в Санкт-Петербурзі початку 1990-х".

Пошуком такої інформації займаються "підковані у фінансових справах співробітники розвідслужб", йдеться в статті. Як сказало джерело, "це питання відсунуло на другий план всі інші справи Казначейства в області національної безпеки".

Наразі санкції США вже включають в себе заморожування активів і заборону на видачу віз більш ніж 130 осіб і 28 російських компаній. Серед цих осіб є й ті, хто мав справи з Путіним в 1990-ті, зазначає видання.

Йдеться про голову виконавчої ради підсанкційного банку "Росія" Юрія Ковальчука, якого Штати вважають "касиром" Путіна; голову державного нафтового гіганту "Роснєфть" Ігоря Сєчіна; главу державної російської залізниці Володимира Якуніна, мільярдера, нафтового трейдера Геннадія Тимченка; бізнесменів братів Аркадія і Бориса Ротенбергів.

Зазначається, що глава комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков застеріг: "Якщо Захід введе нові санкції проти Росії, Україні це не допоможе, але призведе до того, що Росія дистанціюється від Заходу в області політики і економіки".

Зараз ви читаєте новину «The Times: США готують Путіну і його друзям фінансові неприємності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути