пʼятниця, 06 квітня 2012 19:40

Попередній контракт на постачання газу для LNG терміналу можна підписати до кінця року - експерт

Попередній контракт на постачання газу для LNG терміналу можна підписати до кінця року - експерт
Олег Гавриш: До кінця року цілком реально підписати і з Азербайджаном, і з Туркменією рамкові договори. Фото: risu.org.ua

Україна може до кінця поточного року підписати рамкові контракти з Азербайджаном і Туркменією на постачання газу для LNG терміналу в порту Південний.

Таку думку висловив президент Центру досліджень паливно-енергетичного комплексу Олег Гавриш в ефірі Першого ділового каналу.

"До кінця року цілком реально підписати і з Азербайджаном, і з Туркменією рамкові договори, які дозволять законтрактувати якийсь обсяг газу. Тим більше, то нам не дуже багато треба, на першому етапі - 10 мільярдів "кубів", потім 20 мільярдів "кубів", - сказав він.

За його словами, Азербайджан і Туркменія зацікавлені в поставках газу в Україну.

"У них зараз є дуже великий обсяг вільного газу. Нещасливі контракти 2009 року, які різко підвищили ціну на (російський) газ для Україні, зробили Україну цікавим ринком збуту для середньоазіатських країн. Вони можуть продавати дешевше, ніж Росія. Навіть якщо вони будуть продавати на 50 доларів дешевше, ніж Росія, для них це буде дуже добре", - зазначив Гавриш.

Нагадаємо, 30 березня голова Державного агентства інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів заявив, що вартість будівництва терміналу зрідженого газу в порту Південний становитиме на 25% менше, ніж планувалося раніше - 846 млн євро.

Зараз ви читаєте новину «Попередній контракт на постачання газу для LNG терміналу можна підписати до кінця року - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути