Ексклюзиви
четвер, 04 серпня 2016 10:09

Побільшало роботи у двох галузях

Побільшало роботи у двох галузях

Найбільший приріст вакансій у липні спостерігали в банківському секторі, а також у сфері транспорту і логістики. Крім того, збільшилась кількість пропозицій для топ-менеджерів.

Про це повідомляє портал міжнародної кадрової агенції hh.ua.

Кількість вакансій не змінилася, а нових резюме поменшало на 6%. Конкуренція зменшилася, співвідношення кількості резюме до кількості вакансій скоротилося з 2,9 до 2,5.

"Знизився попит на фахівців в сфері туризму і готельно-ресторанного бізнесу, студентів і фахівців без досвіду, а також на медиків і фармацевтів. Традиційно найбільша кількість вакансій припадає на продажі, інтернет-технології, маркетинг і рекламу, адміністративний персонал", - зазначає hh.ua.

У регіонах збільшили активність роботодавці Кіровоградської, Херсонської та Закарпатської областей. Рідше в порівнянні з попереднім місяцем публікували вакансії у Волинській, Черкаській і Хмельницькій областях.

Серед пошукачів у липні активізувалися студенти і фахівці в сфері консалтингу. Рідше розміщували резюме в туристичній галузі, юристи, HR-фахівці та бізнес-тренери, а також фахівці з нерухомості і закупівель.

У регіональному зрізі за приростом резюме лідирують Тернопільська, Закарпатська, Кіровоградська, Чернігівська та Чернівецька області. Відносно червня знизилася кількість претендентів у Сумській, Хмельницькій і Вінницькій областях.

"Через загострення ситуації в зоні АТО багато жителів намагаються покинути неспокійні території хоча б на період літа. Про це свідчить скорочення кількості резюме і незначне зниження конкуренції в цих регіонах. Однак, незважаючи на це, показники конкуренції в Донецькій і Луганській області залишаються найвищими (11-12 осіб на вакантне місце)", - зазначають в агенції.

Найвища конкуренція серед топ-менеджерів, юристів, студентів, висококваліфікованих робітників, а також бухгалтерів і фінансистів. Через збільшення кількості резюме від початківців, конкуренція серед них ще вища. Найменша конкуренція у продажах, консалтингу, автобізнесі, страхуванні та серед робітничого персоналу.

Зараз ви читаєте новину «Побільшало роботи у двох галузях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути