четвер, 04 липня 2013 12:06

Після прийняття "антиофшорного" закону буде змога його шліфувати, принаймні, цілий рік – експерт

Імплементація світових стандартів у сфері трансфертного ціноутворення в національне податкове законодавство України є позитивним кроком. Тим паче, що в документі закладені механізми, які дають бізнесу адаптуватися до нових умов державного регулювання, а владі – удосконалити впродовж достатнього відрізку часу ті регламенти, які того потребуватимуть.

Таку думку озвучила керуючий партнер аудиторської фірми "Аксьонова та партнери" Geneva Group International Олена Макеєва.

"Запорукою успіху стане напрацювання прозорих вимог щодо до документації з трансфертного ціноутворення та відсутність різночитання тих чи інших норм нового законодавства. До того ж пілотний проект триватиме цілий рік. І цього часу цілком достатньо для того, щоб відпрацювати механізм роботи нових правил", - зауважила експерт.

О. Макеєва конкретизувала, що в документі передбачена можливість для платників податків сплачувати штраф у розмірі лише 1 гривні впродовж року дію нового закону.

"Тішить те, що контрольованою буде лише та операція, сума якої перевищує на рік 50 млн. грн. Сподіваюсь, що для малого та середнього бізнесу це стане приємною новиною, адже податківці не зможуть апелювати ані до звичайних цін, а ні до трансфертного ціноутворення під час податкових перевірок", - додала при цьому фахівець.

Говорячи ж про великих платників податків, О. Макеєва зауважила, що вони мають право узгодити ціну у контрольованих операціях з Міндоходів шляхом укладення двостороннього протоколу. Для цьому Кабмін має ще прописати в нормативній базі відповідні процедури.

Нагадаємо, що 20 червня Верховна Рада прийняла за основу законопроект про трансфертне ціноутворення, розроблений Міндоходів. 03 липня парламентський комітет з питань податкової та митної політики затвердив правки до документу та рекомендував ВР прийняти його в 2-му читанні. Голосування за закон в цілому має відбутися 4 липня.

Зараз ви читаєте новину «Після прийняття "антиофшорного" закону буде змога його шліфувати, принаймні, цілий рік – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути