четвер, 05 липня 2012 17:23

Операторів зв'язку штрафуватимуть за передачу номера стороннім особам

Операторів зв'язку штрафуватимуть за передачу номера стороннім особам
Верховна Рада ввела штрафи за використання операторами зв'язку номерного ресурсу не за призначенням. Фото: funnyfile.ru

Верховна Рада ввела штрафи за використання операторами зв'язку номерного ресурсу не за призначенням. За відповідні зміни в законодавство проголосували 253 народних депутата.

Зокрема, закон вводить санкцію щодо українських операторів зв'язку за використання номерного ресурсу не за призначенням, у тому числі в разі його передачі третім особам, у вигляді штрафу в розмірі від 100 до 3 тис. неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Крім того, введені штрафи в розмірі 500 неоподатковуваних податком мінімумів доходів на операторів, які здійснюють свою діяльність без внесення до реєстру операторів і провайдерів (веде Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації, НКРСІ).

За невиконання рішень НКРСІ, а також за порушення ліцензійних умов і правил здійснення діяльності у сфері телекомунікацій передбачений штраф в розмірі від 1 тис. до 10 тис. неоподатковуваних податком мінімумів.

Штрафи накладаються рішенням НКРСІ і зараховуються до державного бюджету. У разі несплати оператором / провайдером телекомунікацій штрафу, його стягнення повинно здійснюватися через суд.

При цьому передбачається, що переоформлення, продовження терміну дії, дозволу та видача дубліката дозволу на номерний ресурс буде здійснюватися на безоплатній основі. Закон також прописує підстави для відмови у видачі номерного ресурсу, а також для переоформлення і продовження терміну дії відповідних дозволів.

Порядок видачі, продовження строку дії, переоформлення та анулювання дозволів на використання номерного ресурсу встановлюється Кабміном за поданням НКРСІ та за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері підприємництва. Раніше розробка порядку та видача номерів перебувала у сфері управління виключно НКРСІ.

У сферу управління уряду також переданий порядок контролю ввезення з-за кордону, виробництва, реалізації, обігу та використання радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв.

Закон набирає чинності з дня його опублікування.

Зараз ви читаєте новину «Операторів зв'язку штрафуватимуть за передачу номера стороннім особам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути