пʼятниця, 17 квітня 2015 19:14

Очікувати на підвищення пенсій не варто - експерт

Очікувати на підвищення пенсій не варто  - експерт

Розраховувати на підвищення пенсій та покращення життя українцям не варто. Бо економіка зруйнована, країна у стані війни і на обороноздатність витрачаються величезні кошти.

Про це говорили 17 квітня у Вінниці на розширеній нараді Пенсійного Фонду України за участю Голови правління - Олексія Зарудного, керівників структурних підрозділів та Міністра соціальної політики України Павла Розенка. Обговорювали також питання реформування пенсійної системи та покращення якості надання послуг.

"Перехід до накопичувальної системи пенсій уже найближчим часом стане реальністю. Така реформа зможе забезпечити гідну старість пенсіонерам. Ще ми переглянемо усі пенсійні справи, тоді виплати пенсіонерам будуть змінені - збільшені чи зменшені. Ми не ставимо чітких планів зекономити на виплатах. Ми маємо знати, що всі справи відповідають тим виплатам, на які заслуговує пенсіонер", - сказав Олексій Зарудний.

У Пенсійному фонді буде створена єдина централізована система, куди перенесуть дані усіх паперових пенсійних справ. По цій системі буде видно всі виплати та перерахунки пенсій. Також вдасться зекономити кошти на оплату архівних приміщень.

Міністр соціальної політики Павло Розенко наголосив, що зараз найвдаліший час для проведення пенсійної реформи.

"Реформування пенсійного забезпечення - це питання номер один. Маємо змінити підходи, і запровадити єдині принципи в нарахуванні пенсій. На наступному тижні закінчаться експертні дебати навколо нового законодавства. Солідарна система нарахування пенсій зможе забезпечити середній рівень пенсійного забезпечення. Про решту має подумати вже не держава, а сама людина. Друге нагальне питання - це покращення якості своїх послуг, своєї роботи з громадянами. Маємо не допускати конфліктів, скандалів та черг. В процесі реформування має бути налагоджена активна робота з громадськістю та експертним середовищем", - додав Розенко.

Уже через два тижні новий закон зі змінами в пенсійному забезпеченні буде направлений до Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Очікувати на підвищення пенсій не варто - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути