понеділок, 27 лютого 2017 13:01

Обсяг фінансування Нацполіціі не дозволяє швидко одягнути усіх працівників у нову форму

Обсяг фінансування Нацполіціі не дозволяє швидко одягнути усіх працівників у нову форму

Про це в інтерв'ю Цензор.НЕТ заявив державний секретар міністерства внутрішніх справ України Олексій Тахтай.

"Щоб повністю переодягнути і оснастити формою всі підрозділи Національної поліції, необхідно приблизно 1,2 мільярди гривень. Така розрахункова цифра виходить, якщо брати середні закупівельні ціни. У минулому році на ці цілі державою було виділено 150 мільйонів. Обсяг фінансування не дозволяє зробити все настільки швидко, як нам би хотілося. Нові набори поліцейських повністю забезпечуються. Але стара форма поки присутня. Поступово замінимо", - підкреслив він.

За його словами, проблема полягає не тільки в питанні фінансування. "Припустимо, фінанси були б відразу! Скажіть, де в Україні знайти такі виробничі потужності, щоб пошити сто тисяч комплектів форми навіть протягом року? Згадайте, наскільки довго у нас одягали Збройні сили", - підкреслив Олексій Тахтай.

У той же час, за його словами, якщо людина сама купує форму, їй, звичайно, ніхто забороняти не буде. "Але ніхто не має права примушувати співробітника Національної поліції до покупки форми. Як ніхто і не може змусити поліцейського заправляти патрульний автомобіль за свої гроші. Пам'ятайте, як було в міліції? Далі три літри бензину на добу і викручуйся... Ми ж розуміємо, що подібне безпосередньо підштовхувало людей до корупції. Форму теж тоді купували самі", - нагадав держсекретар МВС.

Також держсекретар позитивно оцінив діяльність міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. "Міністр не випадково називає себе цивільним супервайзером і лобістом всіх структур, які координуються МВС. Він постійно піднімає питання про виділення додаткового фінансування. У нього досягнута домовленість з прем'єр-міністром про те, що Національна поліція отримає додаткові кошти. Під час недавнього засідання Кабміну глава уряду заявив, що у нас йде зростання національної економіки, збільшилися надходження до бюджету. Виходячи з цього, до середини року стане зрозуміло, який обсяг коштів зможуть виділити для МВС на цьому етапі, а який - в наступному. Адже, якщо не буде системно функціонувати Національна поліція, а поліцейські не отримають зарплати в обіцяному обсязі, то про яку державність можна говорити?", - зауважив Олексій Тахтай.

Зараз ви читаєте новину «Обсяг фінансування Нацполіціі не дозволяє швидко одягнути усіх працівників у нову форму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути