пʼятниця, 24 червня 2016 11:41

НБУ планує продати майно банків-банкрутів на 12 млрд грн

НБУ планує продати майно банків-банкрутів на 12 млрд грн

Протягом 2016 року Нацбанк планує разом із фондом гарантування вкладів через систему на базі Prozorro продати активи баків-банкрутів на 12 млрд грн.

Про це під час підписання договору з Фондом гарантування вкладів та Міністерством економічного розвитку і торгівлі сказала голова НБУ Валерія Гонтарева.

"Борги банків перед НБУ за рефінансуванням складають 53 мільярда гривень, з них 46,6 - за основною сумою кредитів, 6,4 мільярда - за відсотками. Кредити забезпечені активами, але їхня якість - незадовільна. Більшість суми була надана протягом 2008-2010 років. Нацбанк реалізовував активи через систему "Сетам", а тепер буде через нову систему, створену на базі Prozorro, яка отримала міжнародне визнання", - розповіла голова Нацбанку.

За словами Валерії Гонтаревої, нова система дозволить швидше й вигідніше реалізувати майно. І пришвидшить виплату не тільки боргів державі, а й вкладникам.

Банки заборгували вкладникам 111 млрд. грн., з них 59 млрд - за негарантованими вкладами фізосіб, 52 - за вкладами юридичних осіб.

Фонд гарантування вкладів має боргів 80 неплатоспроможних банків на півтрильйона гривень.

Зараз ви читаєте новину «НБУ планує продати майно банків-банкрутів на 12 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути