субота, 28 березня 2015 00:29

НБУ надав Приватбанку 800 млн грн стабілізаційного кредиту

Національний банк України з метою забезпечення своєчасного виконання ПАКБ "Приватбанк" (далі - ВАТ КБ "Приватбанк") своїх зобов'язань перед вкладниками - фізичними особами прийняв рішення (постанова Правління № 202 / БТ від 27 березня 2015 року) про підтримку його ліквідності та надання чергової суми стабілізаційного кредиту (800 млн. грн.) терміном на два роки.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

В якості забезпечення за кредитом рефінансування Національного банку України надано повітряні судна і поручительство власника істотної участі в ПАТ КБ "Приватбанк". Оцінку застави здійснила одна з провідних міжнародних аудиторських компаній, яка відповідає критеріям, встановленим нормативно-правовими актами Національного банку України.

Однією з умов надання кредиту рефінансування є його використання ПАТ КБ "Приватбанк" виключно для виконання своїх зобов'язань перед фізичними особами.

При прийнятті цього рішення регулятор виходив з того, що в ПАТ КБ "Приватбанк" зосереджено 26% від обсягу вкладів фізичних осіб по банківській системі і 15% активів банківської системи, а сама кредитна організація є найбільшим банком України і має статус ощадного спеціалізованого (кошти фізичних осіб становлять понад 50% пасивів банку).

Зараз ви читаєте новину «НБУ надав Приватбанку 800 млн грн стабілізаційного кредиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути