понеділок, 14 грудня 2015 13:24

Найбільший попит на спеціалістів з продажу – експерт

Найбільший попит на спеціалістів з продажу – експерт

На ринку праці за останні 2 місяця збільшився попит майже на всі спеціальності. Найбільше – на тих, хто вміє продавати. Про це Gazeta.ua розповіла контент експерт сайту Rabota.ua Тетяна Пашкіна.

"Перші місця на нашому порталі посідають вакансії спеціалістів з продажу та торгівлі. Інженери і технологи посідають третє місці, на четвертому - студенти та початківці. П'яте місце - адміністративний персонал та ІТ-спеціалісти. Робітничі спеціальності на шостому місці", – сказала експерт з працевлаштування.

За словами Тетяни Пашкіної, попит зріс за рахунок розширення діяльності компаній.

"Попит потроху росте на все. Бо два останніх роки роботодавці все скорочували, підсушували. Зараз починають виходити з кризи. Продажі ростуть швидшими темпами. Бо щоб встигнути, треба бігти швидко. А щоб рухатися вперед – удвічі швидше. Тому наймають продавців, щоб відпрацьовувати можливості виробництва. Те саме відбувається з банківськими структурами. Вони відкривають регіональні філії, щоб спробувати, чи піде справа", - повідомила експерт.

За даними сайту, збільшується кількість вакансій водіїв таксі, евакуаторів, та далекобійників у інші країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ 5 новорічних заробітків у Вінниці

"Великий попит на робітників дає Польща. Це і будівництво, і виробництво на заводах, робота на складах. Найпривабливіша закордонна вакансія – інженер будівництва в Катарі на 90 тисяч гривень. Для такої роботи треба три роки стажу та вільна англійська, відповідальність та особиста культура", - підкреслила Тетяна Пашкіна.

На думку експерта, через військові дії важко спрогнозувати ситуацію на ринку праці на майбутній рік.

"Ми маємо промислові східні регіони. Якщо війна триватиме, як є, великої кількості вакансій там не з'явиться. Але, якщо Господь нам дасть мир і розвиток тих областей, ми матимемо велику кількість робітничих вакансій", - вважає Пашкіна.

Нагадаємо, що за даними порталу Rabota.ua без досвіду роботи найбільш затребувані кур'єри, оператори кол-центру, продавці-консультантанти, менеджери з продажу, бармени та офіціанти.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший попит на спеціалістів з продажу – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути