пʼятниця, 10 жовтня 2014 00:25

"Нафтогаз" стурбований відсутністю "Газпрому" серед підписантів газової угоди

"Нафтогаз" стурбований відсутністю "Газпрому" серед підписантів газової угоди
Фото: giga.ua

НАК "Нафтогаз України" висловлює стурбованість пропозицією російської сторони виключити "Газпром" з числа сторін, які будуть підписувати газову угоду, повідомила прес-служба компанії в четвер увечері.

"Кінцевим результатом переговорів має стати підписання правомірної угоди, справедливої для всіх сторін і укладеної на ринкових, а не політичних засадах. Така угода передбачає безпосередню участь "Газпрому" в його підписанні та надає "Нафтогазу" юридичні інструменти, які будуть гарантувати реалізацію угоди всіма учасниками в умовах браку довіри між сторонами", - наголошується в повідомленні.

"Прийнятна для сторін угода має бути комерційною і вимагає підпису представника "Газпрому", без чого не може бути досягнута угода", - підкреслюють в НАК.

В "Нафтогазі" зазначили, що 7 жовтня українська сторона направила в ЄК коментарі щодо проекту протоколу тристоронніх газових переговорів, запропонованого представником Єврокомісії Гюнтером Еттінгером два тижні тому. При цьому, "Нафтогаз" підтверджує свою готовність до проведення чергового раунду тристоронніх переговорів у будь-який погоджений сторонами час.

Як повідомлялося, Еттінгер в четвер запропонував російським та українським колегам провести наступну зустріч щодо газу 21 жовтня о Берліні.  Попередня зустріч з газових питань у форматі РФ-Україна-ЄК пройшла 26 вересня в Берліні. Сторони домовилися, що Україна виплатить "Газпрому" до кінця року $ 3,1 млрд боргу за газ і закупить мінімум 5 млрд кубометрів газу з тимчасовою ціною $ 385 за тисячу кубометрів. Тим часом не вдалося узгодити графік погашення боргів.

Україна підтвердила свою готовність взяти участь у черговій зустрічі 21 жовтня в Берліні.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" стурбований відсутністю "Газпрому" серед підписантів газової угоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути