вівторок, 03 березня 2015 16:38

"Нафтогаз" примусять стати фінансово "прозорим"

"Нафтогаз" примусять стати фінансово "прозорим"
Фото: rian.com.ua

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), зобов'язала державний енергохолдинг "Нафтогаз України" опублікувати фінансовий план та основні показники руху грошей.

Відповідне рішення комісія прийняла на засіданні 3 березня.

"Департамент пропонує, з метою відкритості та прозорості формування розрахунку та встановлення цін на природний газ для населення, ухвалити протокольне рішення про розміщення на сайті НАК "Нафтогаз України" фінансового плану та основних показників руху грошей Національної компанії "Нафтогаз України" , - сказав представник комісії.

Водночас присутній на засіданні представник "Нафтогазу" порадив комісії звернутися з цим проханням до уряду, оскільки саме він затверджує фінансові плани компанії і забороняє компанії розголошувати їх.

Нагадаємо, що НКРЕКП з 1 квітня підвищила тарифи на газ для всіх категорій споживачів у середньому на 280%, як було зафіксовано в меморандумі з МВФ наприкінці лютого.

Фінансовий план "Нафтогазу" на 2014 рік був затверджений Кабміном у грудні 2014 року, план на поточний рік поки не затверджений.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" примусять стати фінансово "прозорим"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути