середа, 22 травня 2013 20:01

"Нафтогаз" не реформують. Буде так, як зі скандальною Vanco - нардеп

"Нафтогаз" не реформують. Буде так, як зі скандальною Vanco - нардеп
Немає ніяких реформ, каже Пашинський. Фото: epravda.com.ua

Урядовий законопроект про реформування НАК "Нафтогаз України" насправді не передбачає реформування.

Про це заявив народний депутат від фракції "Батьківщина" Сергій Пашинський у ефірі "Ера-FM".

"Нам розказують, що внесений законопроект про реформи. Це неправда. Я офіційно це стверджую. Немає ніяких реформ. Просто надається право Кабінету міністрів, а це сьогодні закрита установа, давати право частини "Нафтогазу" передавати в оренду, в лізинг, вносити в статутні капітали інших компаній. Пам'ятаєте компанію Vanco, яка потім стала називатися Vanco Prykerchenska? Коли ми взяли її статутні документи, то виявилося, що власником цієї компанії, якій уряд Януковича віддав практично весь шельф Чорного моря, були 4 студентки з Житомира", - сказав Пашинський.

Законопроект №2937 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою реформування Національної акціонерної компанії" Нафтогаз України "був внесений урядом України 25 квітня нинішнього року.

У законопроекті Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді зняти заборону на приватизацію державних підприємств, дочірніх підприємств НАК "Нафтогаз України", що здійснюють діяльність з транспортування газу магістральними трубопроводами та зберігання його у підземних сховищах, а також підприємств, установ, організацій, утворених внаслідок їх реорганізації. Також Кабмін пропонує дозволити оренду об'єктів магістрального трубопровідного транспорту. Відповідна пропозиція міститься в законопроекті №2937.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" не реформують. Буде так, як зі скандальною Vanco - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути