вівторок, 01 березня 2016 10:40

Нафта Brent подорожчала до $37

Нафта Brent подорожчала до $37

Світові ціни на нафту у вівторок зростають на тлі повідомлень про зниження видобутку в США та ОПЕК і спаді виробничої активності в Китаї. Станом на 09:40 за Києвом вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent - піднялася на 4%, до 37 доларів за барель, ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 0,37% - до 34,22 долара за барель. Про це свідчать дані торгів на сайті Investing.com.

За даними джерел Reuters, обсяг видобутку в ОПЕК минулого місяця знизився на 280 тис. барелів до 32,37 млн ​​барелів на день. Тиск на ринок надає слабка економічна статистика Китаю, яка може означати повільніше зростання споживання нафти. Виробнича активність в Китаї, за неофіційними даними, в лютому скоротилася до п'ятимісячного мінімуму.

Аналітики нагадують, що угода декількох виробників нафти, включаючи Саудівську Аравію і Росію, про заморожування видобутку, не позбавить ринок від надлишку нафти, який оцінюється більш ніж в 1 мільйон барелів на добу.

"Перспектива ослаблення напруженості між двома найбільшими в світі виробниками нафти (Саудівською Аравією і Росією), що мають значні розбіжності з приводу конфлікту в Сирії, була занадто гарною, щоб бути правдою", - йдеться в щомісячному звіті Singapore Exchange.

Зараз ви читаєте новину «Нафта Brent подорожчала до $37». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути