четвер, 19 листопада 2015 10:21

Нацбанк взявся за контроль обмінників

Нацбанк взявся за контроль обмінників
Фото: unian.ua

Національний банк України посилить контроль за діяльністю обмінників.

Про це йшлося на зустрічі першого заступника голови НБУ Олександра Писарука з представниками небанківських валютообмінних установ, повідомила прес-служба регулятора.

"Національний банк намагається підвищити прозорість роботи обмінників та посилити контроль за їхньою діяльністю. Ми встановимо нові вимоги та визначимо перехідний період для усунення невідповідностей. Головна мета цього процесу – отримати прозорий та зрозумілий ринок", – сказав Писарук.

Зокрема, обговорили вимоги НБУ до прозорості структури власності, підвищення вимог до капіталу, звітності та безпеки приміщень, використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО).

Так, планується висунути вимогу щодо розміру авансу готівки у гривні та іноземній валюті, максимальної суми залишків готівкової валюти, а також зобов'язати інформувати про курси валют на своїх сайтах в Інтернеті.

Нацбанк також вводить звітну довідку про касові обороти за день і залишки цінностей. Завдяки цьому, зазначили в НБУ, перевіряючі будуть знати, скільки коштів має бути на момент перевірки в касі обмінника.

Також на зустрічі йшлося про створення реєстру легальних обмінників. При цьому, за словами Писарука, Нацбанк контролює лише легальні обмінники.

"Національний банк не має важелів впливу на нелегальний бізнес. Ми направили безліч листів до Міністерства внутрішніх справ з інформацією про нелегальні обмінники та їх адресами, тож сподіваємося на адекватну реакцію з боку силового відомства", – сказав Писарук.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк взявся за контроль обмінників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути