субота, 11 червня 2016 15:06

Нацбанк назвав найризикованіші галузі економіки

Нацбанк назвав найризикованіші галузі економіки

Найбільш ризикованими і фінансово нестійкими галузями української економіки є будівництво, операції з нерухомістю та комунальні послуги, повідомляє в НБУ в річному звіті.

"Найбільші ризики платоспроможності притаманні будівництва, операцій з нерухомістю та машинобудування - тут спостерігається найбільші боргові навантаження і порівняно низька прибутковість або збитковість. Фінансово нестійкими також є підприємства з високим впливом державного регулювання - виробництва і постачання енергії та газу, комунальні послуги", - відзначають в документі.

За даними Нацбанку, будівництво і нерухомість знаходяться на другому місці за обсягами заборгованості за кредитами українським банкам - близько 120 млрд грн, при цьому частка негативних кредитів становить 44%.

Згідно зі звітом, найбільше зростання операційного збитку в 2014-2015 роках зафіксовано у компаній сфери нерухомості і будівництва. Так, за дев'ять місяців минулого року - майже до 30%.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк назвав найризикованіші галузі економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути