четвер, 15 вересня 2016 08:16

Нацбанк дозволив знімати більше валюти

Нацбанк дозволив знімати більше валюти

З 15 вересня НБУ збільшив суму, яку можна одноразово знімати з валютних депозитів протягом доби. Тепер з рахунку можна зняти 250 тисяч гривень замість 100 тисяч раніше дозволених. Таку постанову прийняли у Нацбанку та опублікували її на власному сайті.

"Рішення Нацбанку гарне для крупних бізнесменів, але не дуже важливе для звичайних українців, - коментує ситуацію кредитний експерт Андрій Степановський. - Рішення швидше зв'язане з отриманням чергового траншу від МВФ і свідчить, що у державі з валютою все гаразд. Більшість бізнесменів не знімають готівку, а роблять безвалютні операції, але це добрий знак для економіки, бо свідчить про те, що Нацбанк намагається стабілізувати банківську систему та повернути довіру до банків. "

Нагадаємо, за перший тиждень вересня долар подорожчав із 25,49 до 26,85 грн. Ситуація на валютному ринку під контролем, кажуть у Нацбанку. Падіння курсу гривні називають сезонним явищем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ розповів, на які компроміси пішов заради виділення траншу

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк дозволив знімати більше валюти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути