вівторок, 09 грудня 2014 10:35

На ялинках заробляють до 20 тисяч гривень
8

Оптових постачальників ялинок і сосен можна знайти в інтернеті.
Фото: надані Ігорем Кошовим

Щоб заробити на продажі ялинок і сосен напередодні свят, треба оформити купу дозволів і знайти постачальника новорічних дерев. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів Ігор Кошовий. Він четвертий рік торгуватиме ялинками у Києві.

"На оформлення усіх необхідних документів іде від тижня до двох, - говорить Кошовий. – Збирати довідки і дозволи починаю ще у листопаді. Торгівля стартує на Миколая, 19 грудня. Але найбільші заробітки припадають на останні три дні у році – з 29 по 31 грудня".

Новорічні дерева цього року будуть дорожчими на 10-20 грн.

"Ще торік був попит на маленькі ялинки, а також гілочки і плетені віночки з ялинки. Їх можна вішати на двері чи класти на стіл і прикрашати, як дерево, - розказує Ігор. – Вони коштують від 30 до 50 гривень. Дерево на 1,5 метра затягне на 100 гривень. Вище 2 метрів – понад 150".

За словами продавця, найкраще виставляти товар на продаж біля станцій метро і у спальних районах столиці.

"Люди шукають дерево поближче додому, - пояснює Кошовий. - Торік через дорогу від нас соснами і ялинами торгували конкуренти. Заробили більше, бо пропонували доставку дерева додому. Торгував чоловік із Івано-Франківщини з двома синами. За ялинку брав завдаток, хлопці доставляли її на квартиру і забирали решту суми за дерево".

Щоб торгувати новорічними деревами, треба мати дозвіл міської адміністрації.

"Якщо плануєте торгувати на базарі, то окремий дозвіл доведеться просити в адміністрації ринку, - розказує Ігор. - Для організації торгової точки треба мати дозвіл на торгівлю, податкову накладну, товарно-транспортну накладну на партію ялинок, де буде зазначена їхня кількість і номери авто, яке перевозить дерева".

Оптових постачальників ялинок і сосен можна знайти в інтернеті. Ними можуть виступати лісгоспи, розплідники, фермерські лісові господарства.

"На всі ялинки і сосни треба вимагати документи, - пояснює Кошовий. – Можна торгувати з машини або обладнати майданчик і розставити дерева. Добре, якщо ввечері точка буде освітлюватися гірляндами або поруч будуть ліхтарі. Торгівля з машини йде гірше. Знаю з власного досвіду. Позаторік не продав третину товару. На ялинках за два тижні можна заробити до 20 тисяч гривень".

Зараз ви читаєте новину «На ялинках заробляють до 20 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути