пʼятниця, 31 жовтня 2014 14:17

На "слабоалкоголці" з'являться акцизні марки

На "слабоалкоголці" з'являться акцизні марки
Фото: vkurse.ua

З 1 листопада 2014 року слабоалкогольні напої в Україні оподатковуватимуться акцизним податком за ставкою 70,53 грн. за 1 літр 100% спирту.

Податок накладється відповідно до Закону України від 31.07.2014 року №1621-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів", до алкогольних напоїв віднесено продукти, одержані шляхом спиртового бродіння цукровмісних матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового 8,5 відсотка об'ємних одиниць та більше, які зазначені у товарних позиціях 2103 90 30 00, 2106 90 згідно з УКТ ЗЕД, повідомляє Ділова Україна.

Раніше такі товари класифікувались як продукти дієтичного харчування, лікарські засоби, інша аналогічна продукція і не маркувались акцизними марками. Однак, із завтрашнього дня їх маркування є обов'язковим для реалізації.

Крім того, суб'єкти їх реалізації мусять мати алкогольну ліцензію.

Зазначимо, за оптову і роздрібну торгівлю алкогольними напоями без наявності відповідних ліцензій чи їх реалізацію без марок акцизного податку або з підробленими марками, передбачений штраф у розмірі 200 відсотків вартості отриманої партії товару, але не менше 17 тис. грн.

 

Зараз ви читаєте новину «На "слабоалкоголці" з'являться акцизні марки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути