неділя, 29 липня 2012 14:15

На шоппінг-тур у Краків вигідно їхати в серпні
7

Фото: ФОТО: Ольга ШВЕД

Літні розпродажі у Європі стартують з середини липня. У Париж за знижками варто їхати з 27 червня до 31 липня, на Корсику – з 22 липня до 14 серпня. Розпродажі у Німеччині починаються 23 липня. Торгові центри знижують ціни на усі літні та весняні товари втричі. Наймасовіші - в серпні у Мадриді.

"Вже два роки я одягаюся лише за кордоном, найчастіше - в Польщі та Чехії. Їду у місяці європейських розпродаж - у січні та серпні, ціни тоді занижені вдвічі, а то й втричі. Економія виходить значна, навіть незважаючи на витрати на дорогу. Якщо у польському магазині пише - розпродаж сімдесят відсотків - то там буде саме така знижка і не на одну одиницю, а на цілий ряд товарів. Тиждень тому була на шоппінг турі у Кракові. З собою брала чотири тисячі гривень. Витратила всі гроші, купила одяг та взуття". - розповідає львів'янка Ольга Синишин.

У торгових центрах, що продають одяг - більша знижка, ніж у екслюзивних бутіках. У найбільшому торговому центрі міста "Галереї Краковській" є більш ніж півтисячі магазинів провідних марок одягу та взуття.

"Найгірше у розпродажах - це відсутність потрібного розміру Товар швидко розкуповують, на неходові розміри ставлять величезну знижку. Я хотіла придбати джинси фірми "Лі Купер" за дев'яносто гривень, але були лише маленькі розміри. Купила шкіряні кеди фірми "Конверс" із знижкою 60% відсотків за 280 гривень. Минулого місяця у львівському магазині такі я міряла за 450. Вигідно скуповуватися в магазинах фірми "Зара" та "Манго", футболки та блузки там коштують від 50 гривень, шкіряні куртки від 250. Бренд "C&A" розпродує дитячі сорочки по 30 гривень, жіночі та чоловічі шорти – по 50" - розповідає Ірина.

В Україні можна купити одяг від цих самих торгових марок, проте за вищою ціною. При ввезені в Україну сплачується державне мито, яке впливає на кінцеву ціну товару. На цінниках обов'язково повинні бути вказані дві ціни: попередня і знижена.

Продавець має право не обмінювати товар і повертати гроші за річ, куплену на розпродажі. Деякі магазини після остаточних розпродажів закриваються на кілька днів аби повністю оновити інтер'єр та товар.

Зараз ви читаєте новину «На шоппінг-тур у Краків вигідно їхати в серпні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути