вівторок, 25 листопада 2014 16:47

На оренді золотих прикрас заробляють до 10 тисяч гривень
6

Фото: Валентина Мураховска

Ювелірні прикраси із золота і срібла здають в оренду. На них заробляють до 10 тисяч гривень щомісяця. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів київський ювелір Петро Василяка.

"На кожному виробі своя ціна оренди. Зазвичай це від 10 до 15 % від вартості виробу. Орендують переважно масивні золоті цепочки, кольє, сережки. Їх беруть для дорогих показів, прийомів. Часто замовляють на весілля"

Чоловік працює ювелірним майстром із 2005 року. Виготовив понад 2 тисячі прикрас. Раніше свої вироби поставляв у різні магазини столиці та райцентрів. Торік відкрив власний магазин.

"Золото зараз майже не купують. Люди збідніли. За цей рік продав лише 3 набори дорожчих 10 тисяч гривень. Цей рік беруть дешеві обручки, сережки і хрестики на подарунки", - пояснює.

В оренду беруть масивні прикраси із золота і діамантів. Ті які коштують кілька тисяч гривень.

"Жінки хочуть спробувати прикраси з діамантами, сережки, кольє. В оренду вони обходяться десь до тисячі гривень. Чоловіки часто беруть запонки золоті і печатки. Термін оренди від години до кількох годин. Крупним клієнтам роблю знижки, - пояснює. - Щоб перестрахуватися прошу документи. Усі вироби страхую від краж. Кілька разів клієнти намагалися вкрасти виріб прямо в салоні. Затримував. Скрізь стоять відеокамери, маю двох охоронців.

Чоловік помітив, що прокат ювелірних прикрас сезонний. Найбільше беруть в оренду прикраси на новорічні свята, потім на випускні вечора і коли приїжджає хтось відомий з концертами в Київ. В середньому на місяць заробляє від 8 до 10 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «На оренді золотих прикрас заробляють до 10 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути