четвер, 14 січня 2016 17:05

На новорічних ярмарках найбільше заробляли на глінтвейні та солодощах
5

Цього року на новорічних ярмарках люди найбільше купували імбирне печиво та глінтвейн. Про це кореспонденту розповів Максим Іщенко з Києва.

"Цьогорічні новорічні ярмарки пройшли дуже скромно. Відчувалося, що в людей бракує коштів, - розповів Максим. - Найкраще продавався глінтвейн. Невеличка склянка напою коштувала від 25 до 50 гривень. За день на ньому заробляли до 1500 гривень"

Зізнається собівартість напою значно нижча, але й продавати за високою ціною можна місяць.

"Ми вийшли спочатку торгувати сувенірами й сніговиками, але за кілька днів не зробили жодної продажі, - розповідає. - Тоді швидко перекваліфікувались на торги харчами. Глінтвейн робили з українського вина, соку й фруктів. Рахували, що склянка коштувала в середньому 8-9 гривень", - пояснив продавець.

Також добре заробляли продавці хот-догів і гамбургерів.

"Головна ялинка цього року на Софійській площі. Поряд ніяких закладів харчування нема. Люди приходили з дітьми й шукали їжу. Популярними були незвичні форми. Добре продавалися гамбургери у формі мавп. У перші дні Нового року продавали такі по 50 гривень. За ними стояла величезна черга. Другою альтернативою були французькі хот- доги", - сказав Ашот, який торгує незвичними хот-догами.

Продавці кажуть, що на ярмарках ціни на товари були завищені на 20-25 %. В середньому на різдвяних ярмарках покупці витрачали по 180 гривень. Торік за ці ж гроші можна було отримати вдвічі більше товарів.

"Цього року на ялинці витратили вже 300 гривень. Малий спочатку схотів покататися на гірках, потім на гойдалках. Потім купили поїсти, попити і все, - згадує киянка Ольга. - Торік на ярмарок ходили тричі. Малому ще накупили пряників і дві іграшки"

Зараз ви читаєте новину «На новорічних ярмарках найбільше заробляли на глінтвейні та солодощах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути