вівторок, 25 серпня 2015 16:52

На м'яких іграшках заробляють 5 тисяч гривень на місяць
5

Фото: фото надане Сергієм Денесюком

За день на залізничному пероні продають до 30 м'яких іграшок. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла продавець Світлана на залізничній станції міста П'ятихатки. Іграшки беруть на місцевій іграшковій фабриці.

"Середня вартість іграшки 50-100 гривень. Великі білі ведмеді по 400. Беріть, у Києві такі втричі дорожчі", - підбігає до відкритих дверей потяга продавець обвішана іграшками. Великий білий ведмідь тут продається найкраще. Іграшка метр висотою. Продавці кажуть, їх можна прати у пралці.

Платформою ходять інші жінки, також пропонують іграшки. В більшості товар однаковий.

"Раніше нам видавали на фабриці зарплату іграшками. Тепер просто беремо іграшки на фабриці дешевше. На кожній заробляємо від 25 до 30 гривень. В місяць маємо близько 5 тисяч гривень. Великі іграшки найвигідніші, бо на них заробляємо сто гривень, але їх купують рідко"

На залізничній станції зупиняються усі потяги, які їдуть на Херсонську область. Стоянка тут триває 22 хвилини. Між потягами утворився імпровізований іграшковий ринок. Від спеки та пилу продавці ховають іграшки в целофан.

"Ринок тут ще з дев'яностих років. Зараз продавців мало, бо менше потягів курсує. Та й покупці стали біднішими. Ще два роки тому виходили до Московських і Білоруських потягів і могли за стоянку продати до 40 іграшок. Тепер купують 1-2. В більшості пасажири з вагонів не виходять. Росіяни бояться, а українці не мають грошей", - каже Світлана.

Зараз ви читаєте новину «На м'яких іграшках заробляють 5 тисяч гривень на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути