пʼятниця, 12 серпня 2016 12:56

На меткомбінатах Маріуполя виник дефіцит сировини

На меткомбінатах Маріуполя виник дефіцит сировини

Ситуація з поставками сировини на маріупольські меткомбінати залізничним транспортом стрімко погіршується.

Про це написав генеральний директор ММК ім. Ілліча Юрій Зінченко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він повідомив, що середній пропуск вантажних складів по перегону Комиш-Зоря - Волноваха в бік Маріуполя за 10 днів серпня становив близько 13 вантажних поїздів на добу за мінімально необхідних 22 і давно обіцяних Укрзалізницею -16.

Через це чисте недовиробництво чавуну (з урахуванням того, що більш як 4 поїзди відвантажують з використанням морського транспорту із значним подорожчанням) становить 60 тис. т/місяць.

"За збереження поточної тенденції до кінця року комбінати в Маріуполі недовиготовлять 350 тис. т металопродукції (мінус 120 млн дол.)", - пише він.

"А це означає - менше доходів, відсутність ресурсів для підвищення зарплат працівникам, менше відрахувань до бюджету Маріуполя і всієї країни. А в цей час інтернет рясніє повідомленнями про медіа-холдинг і новий сайт Укрзалізниці, впровадженні SAP і навіть про розширення інфраструктури в Ірані. Пропоную спочатку поліпшити ситуацію з інфраструктурою залізниці у нас в Україні. Чи не так амбітно, але дуже потрібно", - наголосив Зінченко.

Зінченко також зазначив, що збиток металургійної промисловості України 2015-го становив 47 млрд грн. "Не останню роль в такому результаті зіграли проблеми з доставкою сировини залізницею, в той час як Укрзалізниця безуспішно вирішує вже третій рік (тарифи на вантажні перевезення за той же час зуміли підняти аж на 68%). Поки що надії на поліпшення обслуговування підприємств ГМК з боку Укрзалізниці залишаються тільки надіями", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «На меткомбінатах Маріуполя виник дефіцит сировини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути