четвер, 29 січня 2015 15:50

На комірцях із бісеру студентка заробляє 3 тисячі щомісяця
5

Фото: надані Валерією Шпак

Валерія Шпак виготовляє на замовлення комірці з бісеру. Завдяки цьому студентка щомісяця заробляє 2-3 тис. грн.

"Мої заробітки не прив'язані до свят, бо такі аксесуари на подарунки замовляють рідко, - говорить Валерія. – Це дуже індивідуально. Важко вгадати, чи підійде ця річ людині, якій хочете зробити подарунок. Коли дівчата замовляють у мене комір, вони уже знаю, поверх чого його одягатимуть і з яким одягом чи іншими аксесуарами комбінуватимуть. Найбільше замовлень маю у березні. Весною жінкам хочеться виглядати якомога гарніше".

Клієнтів шукає на сайтах оголошень. На виконання роботи дівчині треба від 5 днів до 2 тижнів.

"Маю замовлення не тільки по Україні, - каже Валерія. – Коміри замовлять білоруси і росіяни. Комірці з бісеру стали модним аксесуаром три роки тому. Але досі перебувають на піку популярності. Накладні коміри у тренді вже кілька сезонів. Знаю жінок, у яких по 5-7 комірів до різного вбрання".

Ціни на вироби від 60 до 500 грн.

"Якщо одягаєте такий комір, то намисто чи будь-яка інша прикраса може бути зайвою, - пояснює Валерія. – Серед моїх замовниць жінки різних вікових груп. В інтернеті можна знайти чимало зразків, як зробити такий комір власноруч, але це клопітка робота, яка займає досить багато часу. Тому більшість купують уже готові аксесуари".

Деякі комірці на прохання замовників студентка шиє із тканини, шкіри чи мережива, в'яже крючком.

"Їх теж можна прикрасити бісером, камінцями Сваровські чи бусинками. Однаково часто замовляють як округлений фасон, так і з загостреними кінчиками, - розповідає Шпак. – Матеріали для роботи купую оптом. Часто продаю комірці на виставках майстрів. Як правило, увесь товар розпродую за півдня".

Зараз ви читаєте новину «На комірцях із бісеру студентка заробляє 3 тисячі щомісяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути