субота, 20 жовтня 2012 15:33

На виробах зі шкіри заробив на квартиру

Киянин Віктор Давидюк робить речі зі шкіри. Шкірою обтягує пляшки і вази, робить заколки, шиє шкіряні сумочки і косметички.

"Шити мене навчила мама, - каже Віктор. - Речі почав шити і плести, коли у 2008 звільнили з роботи. Комусь криза стала кінцем світу, а для мене це був поштовх. Я довго шукав нову роботу, виставляв вакансії в інтернеті, звертався за допомогою у кадрові агентства. Коли прибирав у квартирі, у швейній машинці знайшов торбу з шматками шкіри. Колись дружина експериментувала. Того дня мав йти на день народження до сестри. Грошей на подарунки не було. Я за дві години пошив для сестрички шкіряну косметичку".

Каже, що з натуральною шкірою працювати легко.

"Перші прикраси зі шкіри робив з підручних матеріалів – старих шкіряних штанів, шматочків шкіри. Потім почав ходити по швейних майстернях, просив обрізки. Грошей на великий шматок натуральної шкіри просто не було. З якісною шкірою працювати легко і просто, головне відчувати її. Як і більшість природних матеріалів, шкіра піддається воді та вогню".

Майстер поєднує шкіру з бісером, намистинками, деревом, шерстю, різноманітними тканинами.

"Прикраси зі шкіри вдало підходять як до зимового, так і до літнього гардеробу. Вони підкреслюють індивідуальність і оригінальність власника. Прикраси з шкіри сьогодні модні як ніколи. Останнім часом маю стільки замовлень, що мабуть до Нового року більше клієнтів не прийматиму. Більшість замовляють шкіряні браслети, оригінальні ремінці до годинника, прикраси на подарунок".

Над дизайном кожної прикраси думає від 1 до 3 днів. Деякі ідеї приходять уві сні.

"Коли питають, чи дійсно шкіра, а не дермантин, ображаюся. Речі якісні і дорогі. Замінник підсунути не можливо. Такий майстер швидше не поважає себе. Перед тим як робити прикрасу, малюю її. Псувати шкіру — дороге задоволення. Усе повинно виходити з першого разу. За ці чотири роки заробив на виробах зі шкіри майже 20 тисяч доларів. Часто руки печуть від роботи, але ці речі дійсно цього варті. Деякі замовлення доходять до 4-5 тисяч гривень. Живу з дружиною і старшою донькою. Відкладені гроші віддав їй. Вона доклала ще 10 тисяч і купила собі "готельку" у Києві. Тепер складаю гроші на автомобіль. Хочу "пежо".

Прикрасами у Луцьку на одній з центральних вулиць торгують дві жінки. На столику виставлені шкіряні заколки для волосся, обтягнуті шкірою вази, пляшки для вина. Ціни від 60 до 2 тис. грн. За 1 год. три жінки купують кілька заколок. До пляшок, обтягнутих шкірою, усі лише придивляються.

Зараз ви читаєте новину «На виробах зі шкіри заробив на квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути