пʼятниця, 15 серпня 2014 16:40

На Хрещатику масово зачиняються магазини
6

У Києві продовжують зачинятися ресторани, магазини та офіси
Фото: Яна Романюк
У магазинах тривають розпродажі до 70 відсотків.

На Хрещатику у Києві продовжують зачинятися ресторани, магазини та офіси. На вітринах більшості магазинів оголошення про розпродажі у зв'язку із закриттям.

"Ціни опустили в півціни. У багатьох магазинів не було можливості навіть закупити нові колекції, вони продають одяг минулих сезонів, - розповідає киянка Ірина Парамуд. - Знижку до 90 відсотків роблять на біжутерію і зимові речі з позаторішніх колекцій. Рукавиці, які коштували 300 гривень, віддають за 45".

Багато приміщень на Хрещатику пустує.

"Хрещатик все менше асоціюється у людей із шопінгом. Вони бояться ходити сюди за покупками", - говорить Ірина Ігорівна. Вона третій місяць не може здати в оренду приміщення у 130 кв. м на Хрещатику.

"Чим тільки не торгували у нашому приміщенні. Спочатку був магазин елітних годинників, потім хутра, - розповідає Парамуд. - Продавали спортивні костюми та спорядження. Півроку працювало туристичне агентство".

За словами Парамуд, деякі магазини змушені були закритися через високу вартість оренди, інші – через бойкот російських брендів серед українських покупців. Кожне друге приміщення уже зачинене. Орендарі вивозять залишки колекцій, розбирають гримерки та касові стійки.

"Офісні та торгівельні приміщення на Хрещатику пустують тимчасово, - переконаний Валерій Золотарьов, фінансовий консультант. – Розібрали барикади, Хрещатик став проїзним і скоро поверне собі статус прогулянкової та торгівельної вулиці".

Щоб втримати орендарів у своєму приміщенні, власники погоджуються не піднімати вартість оренди, роблять усілякі знижки.

"Легше кризу переживают власники великих площ, які здають їх торгівельним мережам, супермаркетам електроніки та продуктів. Вони не звертаються з проханням знизити орендну ставку, на відміну від дрібних підприємців, які зараз на межі банкрутства", - запевнив Золотарьов.

Якщо раніше власник приміщення на Хрещатику на оренді заробляв від $ 40 за квадратний метр, то тепер більшість підняли плату удвічі. Оренда невеликого магазина з фасадною вітриною на Хрещатику коштує близько $ 200 за кв. м, а за торгову площу без вітрини просять від $ 70.

"Приміщення на шість залів здають під виставковий центр чи арт-галерею по 40 доларів за квадрат, - цитує деякі оголошення про оренду у центрі столиці Золотарьов. - За дворівневе під магазин хочуть 140 доларів. Площу під кафе чи ресторан пропонують за 170".

Зараз ви читаєте новину «На Хрещатику масово зачиняються магазини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути