вівторок, 11 грудня 2012 01:14

На Дніпропетровщині подешевшали харчі і знизилися тарифи на послуги ЖКГ

На Дніпропетровщині подешевшали харчі і  знизилися тарифи на послуги ЖКГ
ФОТО: podrobnosti.ua

У Дніпропетровській області подешевшали продукти харчування й знизилися тарифи на послуги ЖКГ, повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Такі дані оприлюднило Головне управління статистики в Дніпропетровській області.

Зокрема, у повідомленні говориться, що в листопаді 2012 року індекс споживчих цін по Дніпропетровській області склав 99,4% (по Україні - 99,9%). За цим показником Дніпропетровщина займає лідируючі позиції серед областей України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для 70% українців підвищення мінімальної зарплати буде непомітним - експерт

"Така ситуація обумовлена насамперед зниженням цін у регіоні на продукти харчування на 0,3% і зниженням тарифів на 4,4% - групі "Житло, вода, електроенергія, газ та інші види палива", - наголошується в повідомленні прес-служби ОДА.

За ініціативою губернатора області Олександра Вілкула в Дніпропетровській області постійно проходять ярмарки виробників сільгосппродукції. Згідно з повідомленням, з 2010 року таких ярмарків у містах і районах області пройшло більше 10 тисяч. На них жителі регіону можуть купити продукти від сільгоспвиробників за цінами на 10-15% нижчі від середньоринкових.

"Фінансування програм і проектів з модернізації ЖКГ в області цього року становить понад 1 млрд грн. Це на 20% більше ніж у минулому році і в 2 рази більше, ніж в 2010-му", - підкреслюється в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для 70% українців підвищення мінімальної зарплати буде непомітним - експерт

Крім того, в прес-службі відзначають, що завдяки впровадженню нових сучасних енергозберігаючих технологій в системи тепло - і водопостачання, з 2010 року споживання котельними регіону природного газу скорочені на 10%, споживання водопровідно-каналізаційними підприємствами електроенергії зменшено на 12%.

Зараз ви читаєте новину «На Дніпропетровщині подешевшали харчі і знизилися тарифи на послуги ЖКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути