вівторок, 06 вересня 2016 23:13

"Молочка" подорожчає у вересні-жовтні

"Молочка" подорожчає у вересні-жовтні

Вартість молочних продуктів зросте у вересні-жовтні на 15-20%. Про це повідомляє прес-служба Асоціації виробників молока, пише "Агравері".

На ціну вплине девальвація гривні, здорожчення послуг на електроенергію та зростання закупівельних цін на молоко.

"Наразі закупівельні ціни на молоко активно зростають і така тенденція буде спостерігатися в найближчому майбутньому. На кінець серпня кілограм молока екстра ґатунку вже коштує близько 6 грн, а в розпал осіннього періоду може досягти і 8-9 грн/кг", - розповіла аналітик АВМ Яна Музиченко.

За її словами, роздрібні ціни на молочні продукти можуть підскочити на 15-20%.

"Крім того, всі очікують зростання комунальних послуг. Впершу чергу електроенергії. До того ж, як передбачає НБУ Україну чекає чергова хвиля девальвації. Як відомо, основна частка комплектуючих, заквасок та ферментів, які використовують у переробці імпортні. Це у свою чергу вагомо вплине на собівартість кінцевого продукту", - зазначає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хліб подорожчає до 10 гривень

Вже цієї осені у магазинах молоко 2,5% жирності в дешевій упаковці буде коштувати 16,20 гривні за кілограм, кефір, також в дешевій упаковці, близько 21 грн за кг, масло 82% жирності - 155-160 грн за кг, а спред (72,5%) - 67-70 грн за кг.

Раніше голова Всеукраїнської аграрної ради (ВАР) Андрій Дикун попереджав, що восени будуть зростати закупівельні ціни на молоко.

Зараз ви читаєте новину «"Молочка" подорожчає у вересні-жовтні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути