середа, 23 липня 2014 15:53

Місцеві "князьки" наживатимуться на комунальних тарифах - експерт

Місцеві "князьки" наживатимуться на комунальних тарифах - експерт

Нові ініціативи Кабміну приведуть до зростання комунальних тарифів. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав колишній міністр ЖКГ, голова спілки власників житла України Олексій Кучеренко.

"17 липня Кабінет Міністрів дозволив місцевій владі без погодження з Державною інспекцією з контролю за цінами формувати тарифи на житлово-комунальні послуги. Тепер тарифи будуть виключною прерогативою місцевих князів у вигляді міськрад та міських голів. Якби у нас все гаразд було з цими міськими головами. Може, років за п'ять-десять така децентралізація була б нормальною. А зараз пан Гройсман замість боротьби з корупцією в ціновій інспекції, відпускає важелі впливу держави на ситуацію. І по суті лишає людей сам на сам з комунальними проблемами", - говорить експерт.

На думку Кучеренка, в законодавство треба повернути норму, за якою тарифи на утримання будинків затверджуються після громадських слухань по кожному будинку. Тоді комунальники звітували скільки конкретно витратили на кожен ліфт, що зробили в кожному під'їзді та на дитячому майданчику.

"Серед міських голів та депутатів місцевих рад багато нечистоплотних. Зміни порядку затвердження тарифів готують ґрунт, щоб вони могли за рахунок цього наживатися. Відпускати в цій складній ситуації державні важелі впливу на сферу ЖКГ - повна дурниця. Думаю, що навздогін до невиправданого підвищення тарифів на тепло, воду, газ та електроенергію, зросте плата і за утримання будинків", - вважає екс-міністр.

Експерт упевнений, що зростанню тарифів на обслуговування будинків можна запобігти, якщо переглянути структуру ЖЕКів. Адже до 80 відсотків видатків становить заробітна плата. І треба щоб її отримували двірники, електромонтери та сантехніки, а не керівництво.

Зараз ви читаєте новину «Місцеві "князьки" наживатимуться на комунальних тарифах - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути