Ексклюзиви
середа, 06 січня 2016 13:00

Міністр радить вирощувати овець, гриби і овочі

Частина українських квот на постачання продуктів харчування до Євросоюзу лишилася незаповненою. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко. Не скористалися можливістю експорту виробники баранини, цукрових сиропів, крохмалю, висівок, грибів, цукрової кукурудзи, часнику, молочної продукції.

"Це ті категорії товарів, на які немає конкуренції серед українських виробників і ми переконливо рекомендуємо вітчизняним аграрним підприємствам подумати про виробництво вказаної продукції, квоти на яку продовжують лишатися незаповненими", - зауважив міністр.

Він також зазначив, що для переважної більшості товарів квоти надаватимуться за принципом "живої черги" (перший прийшов, перший отримав). Лише для деяких товарів потрібні ліцензії відповідних органів Євросоюзу.

Нагадаємо, у 2015 році Україна повністю вичерпала квоти на постачання до ЄС кукурудзи, пшениці, вівса, ячмінної крупи та борошна, цукру, томатної пасти, меду, виноградного та яблучного соку.

 
 
Зараз ви читаєте новину «Міністр радить вирощувати овець, гриби і овочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути