пʼятниця, 16 вересня 2016 12:39

Міністр пояснив, чи враховуватимуть депозити у субсидію

Міністр пояснив, чи враховуватимуть депозити у субсидію

Міністр соцполітики Андрій Рева повідомив, що сьогодні органи соцзабезпечення не можуть отримувати інформацію про депозити громадян, можливо їх внесуть до розрахунку з наступного року.

Про це повідомляє "Сегодня".

"З наступного року ми, напевно, все-таки включимо депозити в розрахунок доходу домогосподарства для призначення субсидії. Але, швидше за все, ми це зробимо з травня місяця, вже після закінчення наступного опалювального періоду. Бо це правильно враховувати, це ж можна вважати доходами, особливо коли відсотки за ними виплачують", – сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінсоцполітики пояснили, коли продаж квартири впливає на субсидію

Нагадаємо, продаж нерухомості, отримання спадщини, наявність декількох квартир або автомобілів, а також здійснення громадянином покупки на суму понад 50 тис. грн не є причиною позбавлення громадянина права на отримання субсидії на оплату комунальних послуг і не є приводом для призупинення виплат, у разі якщо субсидію вже надають. Водночас дохід від продажу квартири має бути задекларований наступного року. Його враховуватимуть під час розрахунку розміру субсидії на наступний період.

На оформлення субсидії також не впливає вартість майна, отриманого в спадщину або в подарунок. Цей дохід не вносять до сукупного доходу сім'ї і не враховують під час розрахунку розміру субсидії. Також не впливає на право отримання субсидії наявність у власності двох житлових приміщень або двох автомобілів, береться до уваги тільки офіційний дохід, який приносить майно.

У Міністерстві соціальної політики прогнозують, що кількість сімей, що потребують отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг в Україні, в опалювальному сезоні 2016-2017 років зросте до 9 млн з 5,5 млн.

За останніми даними Мінфіну, до проекту бюджету на 2017 рік заклали 40 млрд грн на субсидії. За словами віце-прем'єра Павла Розенка, ця сума може зрости до 52 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Міністр пояснив, чи враховуватимуть депозити у субсидію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути