середа, 01 квітня 2015 04:44

Міністр фінансів розповіла, що Україна має зробити до приїзду оціночної місії МВФ

Міністр фінансів розповіла, що Україна має зробити до приїзду оціночної місії МВФ
www.theinsider.ua

До наступного перегляду програми МВФ у травні Україна має внести законопроекти про підвищення незалежності Нацбанку, почати реформи у сфері охорони здоров'я, зробити зрушення у приватизації держпідприємств та інше.

Про це міністр фінансів України Наталія Яресько сказала в інтерв'ю на "5-му каналі" у вівторок ввечері, передає "Укрінформ".

"Є ряд структурних маяків, які ми мусимо виконати до кінця травня, до перегляду. Це включає программу реформ державних підприємств, внесення законопроектів про зміцнення, підсилення незалежності центрального банку, зміна в системі фінансування охорони здоров'я - від існуючої системи до системи, яка має ціль - фінансування за послуги. Прийняття закону про ринок природнього газу та ще цілий ряд законів. В тому числі реструктуризація боргу…Всі ці структурні маяки ми маємо досягнути до кінця травня", - сказала вона.

За її словами, Україна домагатиметься реструктуризації держборгу в 15,3 млрд доларів впродовж 4 років. Також метою нашої країни є рівень боргу до ВВП не більше 71% ВВП до 2020 року, а межі обслуговування боргів з 2019 року не більше ніж 10% ВВП на обслуговування боргів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, за словами Яресько, українські кредитори зацікавлені в реструктуризації боргу.

Зараз ви читаєте новину «Міністр фінансів розповіла, що Україна має зробити до приїзду оціночної місії МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути