середа, 05 жовтня 2016 11:21

Міністерство інфраструктури взялося вирішити проблему нестачі вагонів

Міністерство інфраструктури взялося вирішити проблему нестачі вагонів

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян доручив голові Укрзалізниці Войцеху Бальчуну до 30 жовтня 2016 року завершити розробку 5-річного плану модернізації залізничного рухомого складу.

Про це повідомив Володимир Омелян на своїй сторінці в Facebook.

"Спільно з міжнародними експертами та представниками провідних компаній світу - виробниками локомотивів, враховуючи Крюков, завершуємо 5-річний план модернізації рухомого складу. УЗ має нарешті вирішити, що є пріоритетом: локомотиви, вагони, або інфраструктура", - зазначив міністр. Він також додав, що "Азовмаш, як і інші виробники, мають всі шанси виграти оголошений тендер УЗ на виробництво 1000 вагонів".

Крім того, Володимир Омелян повідомив, що для прозорого розподілу рухомого складу погодив з Укрзалізницею проведення до кінця поточного тижня наради з представниками експедиторів, а також найбільших зернових і металургійних компаній.

Раніше голова Укрзалізниці Войцех Бальчун заявляв про те, що щоденний дефіцит вантажних вагонів в Україні становить 8-10 тис., а їх зносостійкість перевищила 90%.

За даними Департаменту вагонного господарства товариства "Укрзалізниця", на балансі залізничних підприємств України нараховують понад 106 тис. вагонів, з яких 67 тис. - у робочому стані.

Зараз ви читаєте новину «Міністерство інфраструктури взялося вирішити проблему нестачі вагонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути