середа, 08 лютого 2017 12:23

Міненерго: Переміщення вугілля із зони АТО - це не купівля-продаж

Міненерго: Переміщення вугілля із зони АТО - це не купівля-продаж

Переміщення вугілля із зони АТО не є торгівлею з окупованими територіями, оскільки воно видобувається на українських шахтах шахтарями, зареєстрованими в Україні. Про це сьогодні на брифінгу заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

"Переміщення вугілля із зони АТО - це не купівля-продаж, яка йде із цих територій. На сьогодні всі теплові генерації є приватними. У державній власності залишилася тільки група Центренерго. Міністерство не має впливу на господарську діяльність генеруючих компаній. Переміщення товарів регламентується нормативно-правовими документами, затвердженими ще 2014 року. Антрацитове вугілля, що поставляється із зони АТО, видобувається на українських шахтах, зареєстрованих на українській території", - сказав він, зазначивши, що 50 тисяч шахтарів, що працюють на тимчасово окупованих територіях Донбасу, зареєстровані в Україні.

"Блокада переміщення антрацитового вугілля із зони АТО повинна вирішуватися не законом сили, а силою закону. Якщо держава прийме політичне рішення про блокаду, міністерство енергетики та Кабмін виконає таке розпорядження", - сказав Насалик.

Нагадаємо, за фактом блокування залізниці відкрито кримінальне провадження. У минулий понеділок поліція повідомила, що залізничне полотно в цьому районі пошкоджене за допомогою зварювального апарату. Учасники блокади заявили, що не причетні до пошкодження залізниці.

6 лютого поблизу міста Часів Яр Донецької обл. для розблокування доріг задіяні сили Нацполіціі. Блокада триває вже 11 днів.

Зараз ви читаєте новину «Міненерго: Переміщення вугілля із зони АТО - це не купівля-продаж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути