понеділок, 26 вересня 2011 16:14

Метро на Троєщину будуватимуть 5 років за 9 мільярдів

Метро на Троєщину будуватимуть 5 років за 9 мільярдів

Для будівництва метро на Троєщину буде потрібно в цілому 8,9 млрд грн і більше п'яти років.

Про це повідомили в прес-службі комунального підприємства "Київський метрополітен".

Проект ділянки Подільсько-Вигурівської лінії метро від станції "Глибочицька" до станції "Райдужна" з естакадним варіантом проходження траси по Подолу з відгалуженням у бік житлового масиву Вигурівщина-Троєщина пройшов комплексну державну експертизу і затверджений розпорядженням Київської міськоїдержавної адміністрації (КМДА) від 20 травня 2008 року.

Проект Лівобережної лінії метрополітену Троєщина-Осокорки від вулиці Милославської до станції метрополітену "Лівобережна з електродепо "Троєщина" у Деснянському та Дніпровському районах столиці пройшов комплексну державну експертизу і затверджений розпорядженням КМДА від 23 червня 2008 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попов оновить половину метро за 1,6 мільярда

У КП "Київський метрополітен" не відповіли на питання про те, чи є вже визначеність, чи пройде Подільсько-Вигурівська лінія метро по вул. Бальзака або по вул. Маяковського.

"Питання вирішує Київська міська державна адміністрацієя", - повідомили в прес-службі столичної підземки.

Згідно затвердженим проектним рішенням, термін будівництва Подільсько-Вигурівської та Лівобережної ліній метро становить 62 місяці.

"На цей час не визначено, коли буде розпочато будівництво, ведуться роботи з підготовки території для початку будівництва", - йдеться в повідомленні.

Кошторисна вартість ділянки Подільсько-Вигурівської лінії становить 5,506 млрд грн, Лівобережної лінії - 3,365 млрд грн.

"Таким чином, вартість робіт з будівництва метро на Троєщину становить приблизно 8,871 млрд грн", - повідомили в прес-службі КП "Київський метрополітен".

Зараз ви читаєте новину «Метро на Троєщину будуватимуть 5 років за 9 мільярдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути