середа, 23 квітня 2014 17:29

Кримчани тисячами записуються в чергу на видачу депозитів

Кримчани тисячами записуються в чергу на видачу депозитів
Фото: molbuk.ua

Сьогодні біля центрального відділення "Приватбанку" дві людини записують в чергу на отримання депозитів. Про це кореспонденту Gazeta.ua заявив сімферополець Андрій Ткачук.

"Черга стоїть ще з понеділка. Щодня сюди приходить близько 300-500 людей. Люди, які записують кримчан, представляються працівниками "Приватбанку". Кажуть, депозит швидше отримають ті, хто потрапив в першу тисячу. Приходити треба особисто з власним паспортом та ідентифікаційним кодом. Щоб записатись, я сьогодні вистояв у черзі з 6-ї ранку. Зараз я 1568. Моя мати потрапила в першу сотню".

Пресекретар "Приватбанку" Олег Серга каже, своїх клієнтів в чергу вони не записують.

"Зараз у Криму не працює жодне відділення. Найближчим часом банк не збирається видавати жодних депозитів і наші працівники нікого не записують. Періодично з'являються неправдиві відомості про запис в чергу та видачу талонів на отримання депозитів", - пояснив він.

Економіст Борис Кушнірук каже, це роблять росіяни для створення ажіотажу та проти Коломойського.

"Путін сам заявив, що можна не повертати кредити банкам. Відповідно, банки не будуть повертати депозити. В договорах є прописано, що під час форс-мажору не діють певні зобов'язання. От поки цей форс-мажор не закінчиться і не буде остаточно визначена ситуація з Кримом - грошей люди не побачать. В Сімферополі швидше записують на компенсацію, яку мав повертати Путін. На минулому тижні він заявив, що поверне вклади до 700 тисяч рублів. Росіянам доведеться на це витрати близько мільярда рублів, але це плата за анексію. І скоріш за все, ці гроші повернуть людям до кінця року", - каже Кушнірук.

Зараз ви читаєте новину «Кримчани тисячами записуються в чергу на видачу депозитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути