вівторок, 21 лютого 2017 12:43

Колишні ФОПи стали на облік у центри зайнятості

Колишні ФОПи стали на облік у центри зайнятості
Всеукраїнська асоціація кадровиків

З початку року 3,2 тис. фізичних осіб-підприємців, які припинили діяльність, зареєструвалися у державній службі зайнятості. З-поміж закритих ФОП по допомогу з безробіття прийшла найменша частина. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів директор Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

"Частина пішла в тінь, невелика частина зареєструвалася безробітними, а багато хто поїхав працювати за кордон", - коментує експерт.

Майже всі колишні підприємці отримують допомогу по безробіттю у 544 грн. Мають на це право, бо не сплачували єдиний соціальний внесок, повідомляють у Державній службі зайнятості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміниться ситуація з ФОПами - експерт

"Поки що не можна сказати, що закриття ФОПів радикально чи негативно вплинуло на ринок. Треба почекати кінця року. Якась частина ФОПів закрилася з реальних причин. ФОПи відкривали, не знаючи навіщо. 93% ФОПів працювали в торгівлі. Ще невелика частина - у будівництві. Багато з них простоювали без прибутків - не було замовлень. Як позначиться закриття ФОПів на економіці, стане зрозумілим у кінці року", - роз'яснює Охріменко.

Масові закриття почалися, відколи неприбуткові ФОПи зобов'язали платити єдиний соціальний внесок. З моменту підписання закону про це припинили роботу понад 158 тис. приватних підприємців

Зараз ви читаєте новину «Колишні ФОПи стали на облік у центри зайнятості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути