вівторок, 31 січня 2017 12:00

Як зміниться ситуація з ФОПами - експерт

Як зміниться ситуація з ФОПами - експерт
20 хвилин

За січень закрили 129 тис. ФОПів, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Після масового закриття ФОПів ця тенденція продовжиться. Упродовж місяця закриватимуться по 3-5% підприємців. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів голова Асоціації власників малого та середнього бізнесу Руслан Соболь.

Припиняють діяльність ті підприємці, які сподівалися на кращі часи і не закривалися досі. До того працювали в компаніях як наймані працівники.

"Навряд чи вже відкриються. Вони працювали на папері, але статус підприємця не давав стати на біржу праці і отримувати допомогу. Зараз побачимо, як зросте кількість безробітних. Державі доведеться взяти на себе фінансові зобов'язання за це", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 3 тижні в Україні зникла рекордна кількість ФОПів

За його словами, масове закриття ФОПів можна назвати очищенням системи. Всього в Україні налічують близько 2 млн ФОПів.

"Однак з двох зол вибрали не меншу. Мали розділити підприємців та тих, хто отримав статус підприємця заради податкової ями. Останні переводили в готівку гроші для великих компаній. Ті оптимізовували свої податки через таких малих підприємців. То ці ФОПи не закрилися. Вони стали більше платити. Яка різниця - 780 гривень чи 1050, якщо оборот - 3 мільйони?", - говорить Соболь.

Для більшості підприємців розмір Єдиного соціального внеску збільшиться вдвічі. Масове закриття ФОПів почали з 27 грудня. Із 1 січня ФОПи 2-ї та 3-ї груп щомісяця платитимуть єдиний соціальний внесок (ЄСВ) - 704 грн. Навіть, якщо не мають прибутку.
Зараз ви читаєте новину «Як зміниться ситуація з ФОПами - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути