пʼятниця, 09 серпня 2013 11:59

Київський тамада заробляє $200 за весілля

Київський тамада заробляє $200 за весілля
Тамада працює з п'ятниці по неділю. Фото: genih-nevesta.com

Київський тамада Ярослав Левковський працював у палаці піонерів, вчителем музики у школі, але ніде так не заробляв, як на весіллях.

"Для наречених я просто дядя Ярик, - каже Левковський. - Робочий день починається о 12-13, коли молодята приїжджають з загсу чи після вінчання з церкви до ресторану. В мої обов'язки входить артистично їх прийняти, зустріти і розсадити гостей".

Працює з п'ятниці по неділю.

"Навіть у Києві рідко весілля роблять серед тижня, - говорить тамада. - Дружина боялася, щоб я йшов у цей бізнес. Думала, що зіп'юся. Та й сім'ю бачу рідко. По буднях, коли я вдома, діти в школі, а дружина на роботі. А вихідні вони без мене проводять. Найменше роботи зимою і під час постів".

Каже, не любить "мажорних" святкувань.

"Люди, які організовують дуже багате весілля, не знати чого хочуть від найманого персоналу. На таких вечірках догодити важко не тільки нареченим, але й їхнім батькам і гостям. Таких мажорів не тільки розсмішити складно, але й на конкурси витягнути. Багато хто просить скинути ціну. Я не впертий. Якщо бачу, що сім'я бідна, то можу і 300-400 гривень уступити", - розповів Левковський.

На весіллі заробляє $ 200.

"Дехто каже, що це навіть для столиці задорого, і шукають дешевшого тамаду. Хочуть, аби за тисячу гривень був і тамада, і діджей. Економлять,беруть тамаду через оголошення в газеті, а потім жаліються, що було нецікаво, що тамада до кінця вечора так напився, що лежав лицем в салаті або під столом. Тамаду краще шукати через знайомих. Добре, якщо побачите на відео чи вживу, як він працює і що вміє", - говорить Ярослав.

Клієнтів шукає через соцмережі та весільні агентства.

"У кишені завжди маю зо 20 візиток. На весіллях, якщо комусь сподобаються, просять телефон. Крім весіль ходжу на випускні, ювілеї і корпоративи. Найлегше виступати ведучим на новорічних корпоративах. Для цього три роки тому навіть костюм Діда Мороза купив. Нав'язуватися не люблю. Це людей тільки відштовхує. У цьому бізнесі головне мати багато знайомих – у РАЦСі, серед музикантів, рестораторів і хореографів. Ти робиш рекламу їм, вони - тобі", - зазначив чоловік.

Каже, що знає понад сотню конкурсів, до кожного весілля має власний сценарій.

"Якщо бачу, що наречена пишненька, а жених худий, не заставляю під час конкурсів її на руках носити", - каже тамада.

Зараз ви читаєте новину «Київський тамада заробляє $200 за весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути