пʼятниця, 05 серпня 2011 06:00

"Платили гроші, щоби здихатися тамади"

— Весілля зіпсувала тамада. Це був жах, — розповідає 27-річна Юлія Захарченко із міста Глобине на Полтавщині про весілля подруги.

— Спочатку вона діставала батьків, не давала нормально тоста сказати. То віршики якісь їм підсовує, то змушує повторювати за нею правила. Рот не закривала. Конкурси провести не могла. Люди танцюють, вона кричить: припиніть, будемо грати у гру. В нареченої вкрали туфлю, горлає — віддайте, це не по сценарію. Наречена розплакалася. Платили гроші, щоби здихатися тамади. Каже, ще не піду. Перевділася в Бабу-Ягу, показувала сценку. Насамкінець обматюкала гостей і пішла.

Тамада за послуги бере близько 1000 грн.

— Краще, якщо ведучий працює із музикантами, — говорить Ольга Гаврилова, 42 роки, із Кременчука на Полтавщині. Проводить весілля понад 10 років. — Коли домовляються з молодими, проговорюють програму. Одні просять, щоб їх не чіпала, робила конкурси з перевдіванням для гостей. Інші навпаки — хочуть бути в центрі уваги. Програму до кінця не розказую, щоб молодим було цікаво. Розпитую, в якій сфері працюють більшість гостей.

На свято окремо запрошують артистів, акробатів, фокусників. Модно гукати факірів.

 

300

Стільки гривень у середньому коштує місце в ресторані на людину в Полтаві. У меню включають рибні та м'ясні страви, салати, гаряче. Близько 100 грн із цієї суми піде на випивку. У столичних закладах розцінки вдвічі-втричі вищі.

 

Зараз ви читаєте новину «"Платили гроші, щоби здихатися тамади"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути