понеділок, 02 липня 2012 17:23

Кабмін попросив Раду збільшити дефіцит бюджету заради китайського кредиту

Кабмін попросив Раду збільшити дефіцит бюджету заради китайського кредиту
Уряд просить парламент надати право залучити додатково до $3 млрд. Фото: ua.fru.org.ua

Уряд України просить парламент надати йому право залучити додатково до спеціального фонду держбюджету до $3 млрд китайських кредитів для реалізації проектів у сільському господарстві.

Згідно з проектом поправок до держбюджету-2012, внесеного до Верховної Ради в понеділок (№10683), пропонується відповідно збільшити граничні розміри дефіциту держбюджету і держборгу.

Як наголошується в пояснювальній записці до документа, він розроблений з метою забезпечення реалізації проектів у сфері сільського господарства, а саме - для закупівлі китайських засобів захисту рослин, насіння сільськогосподарських культур, сільськогосподарського обладнання, продажу українського зерна в Китай, будівництва в Україні заводу з виробництва засобів захисту рослин, переробки органіко-мінеральних добрив та інших проектів в країні.

Меморандум про співпрацю, який надає Україні можливість залучення $3 млрд на реалізацію проектів в АПК, Міністерство аграрної політики і продовольства країни та Експортно-імпортний банк Китаю підписали 28 червня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін попросив Раду збільшити дефіцит бюджету заради китайського кредиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути