пʼятниця, 22 червня 2012 22:37

В Україні два бюджети: державний і десь такий же за розміром тіньовий - нардеп

В Україні два бюджети: державний і десь такий же за розміром тіньовий - нардеп
За словами нардепа, тіньовий бюджет забезпечує кілька десятків родин. Фото: segodnya.ua

Державний бюджет повинен насамперед забезпечувати безпечне життя людей.

Про це сьогодні під час круглого столу "Стабільна конкурентоспроможна економіка" заявив народний депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Сенченко.

"Те, що в країні сьогодні два бюджети - державний бюджет і тіньовий - це зрозуміло. Державний бюджет в Україні хоч якось забезпечує інтереси 46 млн. населення, та такий же майже за розміром тіньовий бюджет забезпечує кілька десятків родин. Це потрібно припинити", - підкреслив нардеп.

Тільки зусиллями правоохоронних органів вирішити цю задачу неможливо, вважає політик. На його думку, влада має бути прозорою у своїх діях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція може отримати цілий бюджет країни, здолавши корупцію і монополію - Пишний

"Нам потрібно суттєво знизити рівень перерозподілу ВВП через держбюджет і фонди соціального страхування", - додав Сенченко.

"Основна частина коштів має лишатися на тому рівні, де необхідно вирішити нагальні проблеми - де протікають дахи, де треба ремонтувати вулиці, школи, дороги тощо. Не вулиця Грушевського і Банкова мають вирішувати ці питання. Тому що більшість громадян мешкає поза цими вулицями, і кошти мають лишатися там, у розпорядженні місцевих бюджетів", - наголосив депутат.

Необхідно ліквідувати "перекоси" у бюджетній забезпеченості регіонів, але рівного розподілення коштів також бути не може, вважає він.

"Ми маємо припинити перекоси бюджетного забезпечення регіонів. Тут є така тонка межа, бо не має бути "уравніловки". Водночас, не має бути того, що одні місцеві ради відрізняються від інших за рівнем забезпечення на одну людину в 11 раз", - наголосив Сенченко.

Він також запевнив, "коли мова іде про безпечне життя людей, це та межа, коли розмови про популізм на нас не діють".

Зараз ви читаєте новину «В Україні два бюджети: державний і десь такий же за розміром тіньовий - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути